Replace Content komanda u Photoshopu


Kada ubacujete objekte u Photoshop, to možete uraditi preko komande Place iz File menija programa. Kada koristite ovu komandu nemate uvid u to šta zapravo ubacujete (PSD datoteke a nemate ni mogućnost prikaza preko punog ekrana) i neće vam biti prikazan minijaturni izgled dokumenta (thumbnail). Postoji način da vidite PSD dokumenat (i svaki drugi čak i preko celog ekrana) koji ubacujete a to je da ga ubacite preko Mini Bridge ili Bridge. U slučaju da niste koristili ove pogodnosti ili da ste se predomoslili u pogledu dokumenta koji je ubačen, iskoristite mogućnost da zamenite postojeći dokumenat nekim drugim preko Replace Contents.. komande koja je dostupna u kontekst meniju.
 
Prvo aktivirajte sloj (Smart Object) na kome se nalazi ubačeni dokumenat a zatim kliknite desnim klikom i izaberite Replace Contents iz liste.



Otvoriće vam se direktorijum iz koga ste ubacili datoteku, pronađite datoteku kojom hoćete da zamenite postojeću, kliknite na nju da se pojavi plavi okvir a zatim na dugme Place.



I izvršili ste zamenu ubačene datoteke.

Коментари

Популарни постови