Adobe Bridge Compact Mode u Photoshop CS5

Adobe Bridge je neverovatan program i izuzetno fleksibilan i prilagodljiv. Jedna od njegovih mnogobrojnih funkcija je i Compact Mode.
Prvo pokrenite Photoshop i kliknite na ikonicu Launch Bridge.


Otvoriće vam se Adobe Bridge. Kliknite na ikonicu Switch to Compact Mode.



Bridge će preći u Compact Mode i moći ćete da vidite Photoshop i Bridge istovremeno.


Prozorče Bridge Compact Mode možete pomerati i premeštati gde god vam odgovara, kliknite pri vrhu i držeći taster miša pritisnut prevucite ga na novu lokaciju.


Ako hoćete da otvorite neku datoteku sa kojom ste nedavno radili u Photoshopu, kliknite na ikonicu Reveal recent file i navedite kursor na Photoshop  da vam se otvori još jedna lista iz koje treba da izaberete ime te datoteke (slike, fotografije).


Da se krećete kroz strukturu direktorijuma na kompjuteru kliknite na Go to parent or Favorites ikonicu da se pojavi lista sa strukturom direktorijuma.


Možda će vam biti lakše da se krećete preko Path Bar odnosno horizontalnog menija. Kliknite na ikonicu skroz gore desno i izaberite Path Bar.


Da pronađete određenu sliku kliknite u tekst polje i ukucajte reč za pretragu a zatim pritisnite Enter na tastaturi. Biće pronađene i prikazane slike/fotografije koje sadrže tu reč ili imaju takvu oznaku. Sa leve strane pri dnu prozorčeta će biti ispisan broj slika koje su pronađene.


Kliknite na sliku da je označite a zatim pritisnite taster Space i slika će biti prikazana u Full Screen to jest preko celog ekrana.


Da se vratite u Photoshop i Bridge pritisnite još jednom taster Space.


Možete duplirati sliku pre otvaranja, kliknite na nju da je označite a zatim pritisnite Ctrl + D na tastaturi istovremeno.


Dvaput kliknite na sliku i ona će biti otvorena u Photoshopu.


Sliku možete otvoriti na desni klik i izaberete Open a možete koristiti i sve druge opcije desnog klika kao što je kreiranje novog foldera…


Ako vam je Compact Mode prozorče suviše veliko kliknite na ikonicu Ultra Compact Mode, Bridge će se još smanjiti.


Ako vam je potrebno više od jednog Bridge možete duplirati prozor u bilo kom trenutku, kliknite na ikonicu u desnom uglu i izaberite New Window iz liste koja se pojavi.


Specijalni 80% popust za studente i nastavnike!

Коментари

Популарни постови