Photoshop kako da... obrišete sve sakrivene slojeve (Layer)

Kada u Photoshop-u imate sakrivene slojeve (kliknite na ikonicu oka ispred sloja na LAYERS kartici na paleti sa desne strane da se oko zatvori i sakrije sadržaj sloja, sledeći klik na istom mestu će prikazati oko i sadržaj sloja) a ne planirate da ih koristite u kompoziciji, recimo da ste isprobali nešto i našli bolju soluciju ili jednostavno niste zadovoljni njihovim sadržajem možete ih obrisati sve odjednom na brz i lak način koristeći komandu iz Layer > Delete > Hidden Layers. Kada se pojavi dijalog nakon aktiviranja ove komande kliknite dugme Yes i svi sakriveni slojevi (Layer) će biti obrisani.
Idite na Layer > Delete > Hidden Layers a zatim potvrdite na Yes dugme
Idite na Layer > Delete > Hidden Layers a zatim potvrdite na Yes dugme

Filtriranje slojeva u Photoshop CS6
Nova CS6 verzija sadrži istu komandu u Layer meniju ali nudi i dodatnu opciju da filtrirate slojeve koji su prikazani na LAYERS kartici koja se nalazi na paleti sa desne strane ekrana.
Potreban Vam je instruktor za Photoshop ili usluge grafičkog dizajna?
Kontaktirajte me ili pozovite 065/64-97-561
Prvo izaberite Attribute iz liste filter by type a zatim iz sledeće liste Not Visible i imaćete samo sakrivene slojeve prikazane na LAYERS kartici. Sledeći korak je da ih selektujete i izbrišete pritiskom na Backspace ili idite na desni klik i iz liste izaberite Delete Layers.

Filtriranje slojeva na LAYERS kartici u Photoshop CS6
Filtriranje slojeva na LAYERS kartici u Photoshop CS6

Reference:
Photoshop Help / Managing layers

Produkt korišćen u ovom tutorijalu: Adobe Photoshop CS5 Extended, Adobe Photoshop CS6

Коментари

Популарни постови