Razlozi zbog kojih je Creative Cloud vredan 600$ godišnje

Creative Cloud - šta je sve uključeno

Adobe kompanija je predstavila nove detalje koji pokazuju da će korisnici ovog plana pretplate imati više od samog pristupa do Creative Suite Master Collection i tablet orijentisanim Touch programima. Prema rečima Scott Morris-a, senior direktora produkt marketinga u Adobe digital media timu, ovo su elementi:


  • Creative Cloud će sadržati Adobe Muse i Edge softvere za kreiranje Web stranica. Muse neće biti deo Creative Suite a za Edge još uvek nisu odlučili
  • Kada Lightroom 4 bude zvanično izašao kao finalna verzija biće uključen u ovaj plan pretplate. Lightroom nije deo Creative Suite.
  • Creative Cloud pretplatnici će imati automatski dostup do novih mogućnosti čim pre se pojave bez čekanja da one budu predstavljene i zvanično kao oficijelne nove aplikacije.
  • Online socijalna mreža omogućava korisnicima da dele datoteke, postavljaju komentare i prate jedan drugog.


U Creative Cloud je uključeno još nekoliko elemenata: 20GB online skladištbenog prostora koji može da se koristi za sinhronizovanje datoteka na više različitih lokacija, dostup do Adobe digital publishing tools za prepakiranje magazina i ostalih sadržaja za prikazivanje na tabletima, dostup do TypeKit servisa za upotrebu garnitura slova (Font) na Web stranicama i mogućnost korištenja Adobe Business Catalyst servisa za hostovanje Web sajtova. Da bude jasnije sinhronizovanje dokumenata sa Cloud-om je opcionalno, aplikacije se pokreću sa lokalnog kompjutera i čuvaju datoteke na lokalnom disku sa ili bez internet konekcije.
Creative Cloud - razvojni put

Za one koji ne žele kompletan Creative Cloud (u suštini on nije namenjen pojedincima već grupama po mom mišljenju jer ko je taj pojedinac koji se snalazi sa svim što je ponuđeno u paketu?) Adobe planira da ponudi pretplate za Photoshop, Premiere Pro, Illustrator i različite manje kolekcije (pakete) softvera pod povoljnim uslovima.

Enterprise verzija koja će na ponudu dodati alate za saradnju i deljenje datoteka će se pojaviti u ponudi u drugom delu 2012 i koštaće 69.99$.

Cene su za pretplatu na godišnjem nivou. Mesec za mesec pretplate su takođe dostupne ali i skuplje.

Odgovori na uobičajena pitanja:
Aplikacije su instalirane i pokreću se sa desktop-a
Nije potrebna konstantna internet konekcija da bi se aplikacije koristile
Sinhronizujete ono što Vi hoćete
Mogu se instalirati obadve: Windows i Mac aplikacije
Timska licenca će se pojaviti kasnije u drugom delu 2012 sa cenom od 69.99$
U pretplatu na individualne aplikacije je uključeno sinhronizovanje i biće veoma atraktivna.

Originalni post na Engleskom je objavljen na cnet News.

Коментари

Популарни постови