Pass Through model blendovanja

Grupa slojeva ima jedinstveni model blendovanja Pass Through koji je dostupan jedino kada imate grupu slojeva kreiranu i želite da primenite model blendovanja na nju. Ovaj model blendovanja vam omogućava da bilo koje prilagođavanje sloja, blend model, napredna blend opcija (Advanced blend modes), providnost ili popuna sloja (Fill klizač) budu primenjeni i na slojeve koji se nalaze ispod ciljane grupe. Da ograničite blendovanje slojeva samo na one koji se nalaze unutar grupe, promenite model blendovanja na Normal.


U ovom primeru primenjeno je prilagođavanje pretvaranja u crno/belu sliku na dva sloja: šešir (hat) i coat and tie (kaput i kravata). Podrazumevana vrednost modela blendovanja u Photoshopu kada primenite prilagođavanje na grupu slojeva je Pass Through tako da je prilagođavanje automatski primenjeno i na pozadinski Backround sloj. Promenom blend modela na Normal dobijen je efekat da je prilagođavanje pretvaranja u crno/belu sliku ograničeno samo na grupu slojeva tako da se na drugoj ilustraciji pozadinski sloj koji ne pripada painting of man grupi pojavljuje u boji.

Originalni post se nalazi na Julieanne Kost's Blog.
Džulijana radi za Adobe od 1992 i ekspert je za Photoshop i Photoshop Lightroom. Njena uloga je obuka korisnika, razvoj proizvoda, istraživanje tržišta za fotografiju, digitalno snimanje i ilustracije. Informacije koje daje Džulijana dolaze iz prve ruke odnosno direktno iz Adobe kompanije. Osim bloga koji je na Engleskom možete gledati i video obuke na njenom kanalu na Adobe TV koji nosi naziv The Complete Picture. Džulijana piše i knjige i napisala je Adobe Photoshop CS5 clasroom in a book koja je zvanična knjiga Adobe korporacije za obuku i rad u Photoshop programu, imate link do knjige sa leve strane.

Povezani postovi:
Trik za primenjivanje blend modela (blend mode) preko tastaturskih prečica u Adobe Photoshop
98A2BEWXPANG
Reference:
The Pass Through Blend Mode

Коментари

Популарни постови