Kako da postanete Adobe Stock saradnik i kako da objavite kolekciju direktno na Adobe Portfolio

Kako da postavite Adobe Stock kolekciju direkno na Adobe Portfolio

Adobe Stock ili bivša Fotolia je odličan sajt/online prodavnica gde možete da prodajete fotografije, video klipove, predloške i vektorske objekte. Prihod od prodaje može dobro da dođe kao džeparac a za one koji su posvećeni i aktivni to može da bude posao i to veoma unosan. Ovo je još jedan od načina da sami sebe zaposlite ako imate, pre svega, talenta i volje.

Jedna od povoljnosti za pretplatnike na Adobe Creative Cloud je dobra integracija između softvera (programa) i usluga. Jedna od takvih integracija je između Adobe Stock i Adobe Portfolio online platforme za brzo i lako kreiranje portfolio sajtova na kojima možete da prikažete svoje radove, ponudu i talenat.

Počnite da objavljujete na Adobe Stock

Ja ću u daljem tekstu da računam na to da ste saradnik i da objavljujete radove.

Ako još uvek niste saradnik onda je potrebno da se registrujete i objavite radove (fotografije, video klipove, predloške za neki od Adobe softvera ili vektorske objekte). Registracija na Adobe Stock je brza i laka uz Adobe ID koji ne zahteva pretplatu na Adobe Creative Cloud ili da koristite bilo koji od njihovih proizvoda. Ako nemate Adobe ID slobodno ga kreirajte, besplatan je i bez ikakvih obaveza.
Stranica za registraciju na Adobe Stock kao saradnik
Za registraciju kao saradnik na Adobe Stock nije Vam potrebno puno vremena i potpuno je besplatno.

Postavljanje Adobe Stock kolekcije na Adobe Portfolio

Prijavite se na Adobe Stock i idite na portfolio/Dashboard stranicu.

Ostatak procesa je da objavite kolekciju na Adobe Portfolio u 3 laka koraka:

 Korak 1  Napravite kolekciju. U sekciji My Portfolio kliknite na All da prikažete sve radove koje ste objavili. Kliknite u gornji desni ugao umanjenog prikaza da se pojavi znak za potvrdu a zatim kliknite na Add to a collection dugme. Možete dodavati u postojeće kolekcije a možete kreirati i potpuno nove.
Napravi kolekciju na Adobe Stock
Dodavanje stavki u postojeću kolekciju: obeležite stavku a zatim koristite Add to a collection dugme.

 Korak 2  Drugi korak je da se prebacite na Collections karticu. Kliknite na 3 tačke (...) u gornjem desnom uglu umanjenog prikaza kolekcije a zatim izaberite Share to Adobe Portfolio.
Postavi kolekciju na Adobe Portfolio
Kliknite na 3 tačke u gornjem desnom uglu kolekcije a zatim kliknite na Share to Adobe Portfolio. Prebacivanje stavki i ubacivanje u telo posta je automatizovano.

 Korak 3   Vaša kolekcija će biti objavljena na Adobe Portfolio kao nacrt (draft na engleskom). Prijavite se na Adobe Portfolio (besplatan je sa Adobe Creative Cloud pretplatom) i po potrebi izmenite nacrt. Na kraju kliknite na Update Live Site i podelite stranicu sa prijateljima i na socijal media sajtovima.
Izmeni i objavi post sa kolekcijom
Nakon prijavljivanja na Adobe Portfolio možete izmeniti nacrt (draft) koji je automatski kreiran. Poslednja stavka je da ažurirate sajt ili portfolio.

Коментари

Популарни постови