Photoshop kako da... automatski konvertujete Background sloj (layer) u normalan

Photoshop kako da... automatski konvertujete Background sloj (layer) u normalan

Background sloj (layer) u Photoshop-u se uvek nalazi na dnu Layer's kartice i često je jedini sloj prilikom otvaranja dokumenta kao što je JPEG fotografija. Ovaj sloj je zaključan, ne podržava providne piksele i ne možete ga pomerati niti premeštati. Ponekad su svojstva ovog sloja prepreka za korisnike i mnogi imaju običaj da ga konvertuju u normalan sloj odmah nakon otvaranja dokumenta u Photoshop-u.

U video tutorijalu ispod objasniću Vam kako da automatizujete proces konvertovanja Background sloja pomoću skripte koja dolazi instalirana sa instalacijom Photoshop-a. Proces je lak i brz tako da instrukcije mogu da prate i apsolutni početnici.

Automatsko konvertovanje Background sloja pomoću ugrađenih funkcija u Photoshop-u

U ovom kratkom i detaljnom tutorijalu dobićete objašnjenje kako da podesite Photoshop da automatski konvertuje Background u normalan sloj (layer) svaki put kada otvorite datoteku. Uslov za automatsku konverziju je da datoteka sadrži samo jedan, Background sloj što je pravilo kada otvarate JPEG datoteke i čest slučaj sa ostalim formatima kao što je TIFF.


Proizvod korišten u ovom tutorijalu:
Adobe Photoshop CC 2018

Коментари

Популарни постови