Proširite Photoshop Elements mogućnosti pomoću Elements+ skripti

Photoshop Elements je uprošćena verzija Adobe Photoshop, ono što možete naći u Photoshopu potpuno je isto i u Elements sa razlikom da su neke funkcije limitirane dok su druge sakrivene. Postoje skripte Elements+ pomoću kojih možete aktivirati sakrivene funkcije Photoshop Elements kao što su: grupisanje slojeva (Group layers), konvertovanje sloja u Smart Object (Conver layer to Smart Object), otvaranje slike kao Smart Object (Open as Smart Object), zamena sadržaja Smart Object (Replace Contents), ne-destruktivna primena filtera (Smart Filters), konvertovanje teksta u figuru (Convert Text to Shape) i još puno, puno toga što nije dostupno u regularnoj verziji Photoshop Elements. Kompletnu listu funkcija možete pogledati preko ovog linka. Postoji takođe i razlika između verzija odnosno funkcija koje mogu biti dodate između Elements 1-5 i 6+ što je jasno naglašeno na stranici na koju upućuje link iznad.

Potreban Vam je instruktor za Photoshop ili usluge grafičkog dizajna?
Kontaktirajte me ili pozovite 065/64-97-561

Instaliranje Elements+


Instalacija je jednostavna i sve što je potrebno da uradite je da nakon preuzimanja Demo verzije preko ovog linka je da kliknete elements+10_demo.exe gde broj 10 predstavlja verziju Photoshop Elements i sledite uputstva. Nakon instalacije pokrenite Phototshop Elements i sačekajte 10-ak minuta, toliko je bilo potrebno prilikom instalacije na Win XP sa Photoshop Elements 10.

Kako da koristite Elements+


Prvo otvorite sliku u Photoshop Elements. Prikažite na desnoj strani ekrana Edit > Full > Effects > Photo Effects i iz padajuće liste izaberite Elements+.

Da otvorite Elements+ Demo dijalog dva-put kliknite na njegovu ikonicu. Da pokrenete neku od skripti dva-put kliknite na njeno ime. Najveća dobit u besplatnoj demo verziji je svakako Curves podešavanje koje je potpuno isto kao i u punoj regularnoj verziji Photoshop mada nije zanemarljivo ni Channel Mixer podešavanje koje može da posluži za konvertovanje slike u crno-belu (uključite Monochrome opciju).

Uz demo verziju dobijate i neke veoma interesantne i kompleksne efekte koje možete primeniti dvo-klikom na njihovo ime u Elements+ Demo dijalogu.

Na kraju da Vam kažem i to da je puna verzija Elements+ sa svim skriptama ili akcijama koje su izlistane na About stranici dostupna za 12$.

Коментари

Популарни постови