Photoshop kako da.. instaliram font (garnituru slova)

Photoshop koristi sistemske garniture slova tako da možete instalirati bilo koju garnituru i koristiti je u Photoshopu. Garniture slova su veoma popularne i postoje sajtovi koji se specijalno bave time, ja ću navesti samo dva na kojima možete pronaći i preuzeti potpuno besplatno garniture slova za vaše projekte: FONTS2YOU i dafont.com.

U ovom primeru sam uzeo Dan garnituru slova koju sam preuzeo ovde. Garnitura je u .zip formatu i treba je raspakovati. Pre raspakivanja poželjno je kreirati novi direktorijum da biste kasnije lakše pronašli. Kod mene adresa raspakovane garniture izgleda ovako E:\Downloads\dan font. Kada ste završili sa raspakivanjem idite na Start > Control Panel > Fonts.


Otvoriće vam se Fonts dijalog. Kliknite na File > Install New Font…


U Add Fonts dijalogu koji se otvori izaberite prvo lokaciju preuzete garniture slova na vašem čvrstom disku iz Drives: padajuće liste a zatim navedite na direktorijum ili na datoteku koju ste raspakovali i Explorer će automatski otkriti ekstenziju datoteke i prikazati ime garniture slova u List of fonts: sekciji.


Kliknite na ime garniture slova da dobije plavu pozadinu a zatim na dugme OK. Garnitura slova ili font će biti instalirani i dostupni u Photoshopu.


Pokrenite Photoshop, aktivirajte Type Tool i izaberite ime instalirane garniture na traci sa opcijama alata.


Коментари

Популарни постови