Kako da postignete Glamour Glow efekat u Photoshopu


Glamour Glow je vrlo zvučno i popularno ime za efekat koji se veoma lako postiže u Photoshopu. Ja sam ovde otvorio fotografiju muzeja Ermitaž koji zaslužuje da se nađe u tutorijalu sa ovakvim naslovom.

Prvo duplirajte sloj (Ctrl + J), a zatim idite na Filter > Blur > Gaussian Blur. U Gaussian Blur dijalogu podesite Radius klizač na 30 – 40 ili manje, sve možete menjati u Photoshopu, dupliranjem sloja postižete duplirani efekat, a smanjivanjem providnosti sloja (Opacity klizač na LAYERS kartici) smanjujete intezitet odnosno sam efekat. Vaša slika će postati mutna i to ćete promeniti u efekat sa ovim zvučnim nazivom u sledećem koraku. Sada kliknite na OK da potvrdite i izađete iz ovog dijaloga.


Sledeći korak je da primenite Overlay ili Soft Light blend model. Kliknite na trougao u levom uglu LAYERS kartice i izaberite jedan od ova dva modela mešanja (blendovanja) gornjeg sloja sa onim ispod.



I dobili ste Glamour Glow efekat. Sada možete da eksperimentišete menjanjem blend modela, smanjivanjem providnosti sloja preko Opacity klizača.

Ili da duplirate sloj (Ctrl + J) a zatim promenite providnost gornjeg sloja i smanjite intezitet efekta.


Коментари

Популарни постови