Photoshop kako da.. prebacitesloj (Layer) iz jednog dokumenta u drugi u Photoshop CS5 i Photoshop Elements 9

Kada hoćete da iskopirate i prebacite layer iz jednog u drugi dokument u Photoshopu iskoristite ovaj trik. Recimo da ste napravili potpis i hoćete da ga primenite i na drugi dokumenat, trebate imati obadva dokumenta otvorena u Photoshopu.


Kliknite desnim klikom na layer koji hoćete da prebacite i izaberite Duplicate Layer

U Duplicate Layer dijalogu koji se otvori izaberite u Destination sekciji iz Document: padajuće liste ime dokumenta u koji hoćete da prebacite kopirani layer i kliknite OK.

U drugom dokumentu će se pojaviti novi layer i sadržaj layera koji ste iskopirali i prebacili će se pojaviti na potpuno istoj poziciji u odnosu na sliku/fotografiju (ako su slike istih dimenzija kao u ovom slučaju). Ovim ste iskopirali i prebacili layer tako da imate potpuno isti layer u obadva dokumenta.

Istu stvar možete uraditi i u Photoshop Elements 9. I u ovom slučaju sam napisao moje ime i primenio Drop Shadow na slova a vi možete prebacivati layere sa bilo kojim sadržajem. Kliknite desnim klikom na layer koji hoćete da iskopirate i ubacite u drugi dokumenat i izaberite Duplicate Layer… iz liste.

U Duplicate Layer dijalogu koji se otvori izaberite u Destination sekciji ime dokumenta u koji prebacujete kopirani layer iz Document: padajuće liste i kliknite dugme OK.

Imaćete potpuno isti layer i u drugom dokumentu i ako je nešto nacrtano ili napisano biće na istoj poziciji pod uslovom da su slike istih dimenzija.
Adobe free delivery

Koje su prednosti kupovine i registracije originalnih Adobe proizvoda

Коментари

Популарни постови