Apsolutno besplatni predlošci (Template) i skripte za InDesign

Predlošci ili Template kako to kažu braća amerikanci mogu da budu dobra početna tačka. Naravno da nisu idealni i da trebate znati osnovne stvari o InDesign softveru da biste ih izmenili i prilagodili Vašim potrebama. Skripte mogu da uštede vreme i prošire mogućnosti ovog izvanrednog softvera. Ja sam u ovom postu naveo neke izvore a Vi slobodno ostavite komentar ako znate za neki sajt sa dobrim besplatnim predlošcima i skriptama.

Predlošci (Template)
Predlošci koji su bili dostupni u InDesign u prethodnim verzijama više nisu deo InDesign-a tako da ako imate CS5 verziju onda nemate ove predloške koji mogu da se preuzmu na InDesignSecrets sajtu.


InDesign exchange je sajt na kome možete preuzeti besplatne predloške uz uslov da se prijavite na sajt pomoću Adobe ID koji je potpuno besplatan i otvara se (nalog) za nekoliko minuta.

Skripte (Scripts)
Besplatne skripte možete preuzimati na InDesign Secrets sajtu na stranici Free InDesign stuff.

Drugi izvor besplatnih skripti je InDesign exchange gde trebate da se prijavite kao što je prethodno već objašnjeno da biste preuzeli besplatne skripte.

Treći izvor besplatnih skripti je indisnip blog našeg zemljaka Marijana Tompe koga možete kontaktirati i na srpskom ako Vam nešto nije jasno ili Vam treba neka pomoć.

Коментари

Популарни постови