Dinamička promena veličine četkice u Adobe Photoshop i Photoshop Elements

Kada radite sa bilo kojim alatom u Photoshop ili Photoshop Elements koji koristi četkicu (Clone, Dodge, Burn) koristite ovaj tip da dinamički menjate veličinu četkice: pritisnite Ctrl + Alt, kliknite desnim klikom i povucite na levo da smanjujete ili na desno da povećavate veličinu četkice.


Коментари

  1. Može da se pomene i vrlo praktična opcija za smanjenje i povećanje četkica pritiskom na dugme na tastaturi na kojem je slovo Š ( za smanjenje) i Đ ( za uveličavanja ). Važno: ovo ne radi ako je aktivirana tastatura za srpski jezik, nego treba da prebacite tastaturu na engleski.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To su tasteri [ i ] za povećavanje i smanjivanje a kad dodaš i Shift uz to: Shift + [ smanjuje tvrdoću četkice a Shift + ] povećava. [ je Š a ] je Đ.

      Избриши
  2. Interesantno...hm.. Kod mene ne radi... Ali mi radi na tastaturi, to i koristim, tako mi je nekako lakse, jednom rukom crtam ili vec sta drugom koristim tastaturu...

    Gde gresim? Ima li neko posebno podesavanje da se ukljuci opcija za namestanje velicine cetkice pomocu misa?

    Pozdrav
    Bole
    www.vizioshop.com

    ОдговориИзбриши
  3. Podešavanja su iz Edit > Preferences > Cursors, šta god da izabereš treba da radi prečica bilo da pritisneš samo Alt ili Ctrl + Alt, isprobao sam i kada je Pen Pressure opcija uključena i radi. Probaj da resetuješ Brush alat kao što je objašnjeno u ovom postu (prvi tip odozgo) http://bzivkovicsavke.blogspot.com/2010/07/jednostavni-korisni-trikovi.html. Koju verziju Photoshopa koristiš? Sa novijim verzijama CS4/5 mora da radi.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Budite slobodni da ostavite bilo kakav komentar osim onih neprostojnih.

Популарни постови