Adobe kuler - besplatne šeme boja

Na Adobe kuler sajtu možete pronaći besplatne šeme boja i koristiti ih za Vaše web stranice, grafike ili bilo koji drugi projekat u Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, InDesign, Fireworks i Flash Profesional. Trenutno ima više od 11 000 šema boja dostupnih i sve su potpuno besplatne. Imate čak i migućnost prilagođavanja svih šema. Prijavljivanjem na sajt (potreban Adobe ID, ako ga nemate možete ga besplatno kreirati) dobijate mogućnost da šaljete Vaše šeme svojim prijateljima, saradnicima i inspirisati ih da ih koriste u svojim projektima.


Pogledajte video kako da koristite ovaj servis, mislim da će Vam biti jasno iako je na Engleskom jeziku.



Ako se pitate kako da učitate šeme, to možete u CS5 verzijama preko Window > Extensions > Kuler. Morati biti online da koristite ovu ekstenziju. Drugi načina za Photoshop nakon što ste preuzeli šeme sa kulera (ase ekstenzija):

Kliknite na meni SWATCHES kartice i izaberite Load Swatches, navedite na direktorijum sa .ase šemama i iz padajuće liste Files of type izaberite (Swatch Exchange .ASE) zatim kliknite na datoteku sa .ase ekstenzijom da je selektujete i na kraju Load dugme.

Kliknite na sliku da je prikažete u punoj veličini.
 Isto važi i za InDesign s tim što u InDesign ne treba da menjate Files of type samo navedite na datoteku sa .ase ekstenzijom kliknite na nju da je selektujete a zatim Open dugme.

Kliknite na sliku da je prikažete u punoj veličini.

Коментари

Популарни постови