Ptt Weave Photoshop i Photoshop Elements obrasci (Pattern)

Ovaj set sadrži ukupno 53 obrazaca za Adobe Photoshop i Adobe Photoshop Elements. Ako dosad nisam spomenuo možete sve patterne ili obrasce koji su dosad objavljeni na mom sajtu kao i četkice i figure da koristite u Photoshop elementima. Preuzimanja preko linka ispod.


Nakon preuzimanja raspakujte obrasce.iskopirajte ih i nalepite u Photoshop\Presets\Patterns direktorijum. Za Photoshop Elements postupak je isti, iskopirajte i nalepite obrasce u C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 9\Presets\Patterns (Windows XP, slično je i za Vistu i 7). Pogledajte video kako to treba uraditi.

Mnogi obrasci sadrže providnu pozadinu i možete je popuniti bojom ili bilo kojim obrascem iz Edit > Fill.

Ako vam je potrebno da smanjite veličinu obrasca, dobri procenti smanjivanja su 50% i 25%. Smanjivanje veličine obrasca se vrši u Layer Style dijalogu ako koristite opciju Pattern Overlay preko Layer Style, kada popunjavate iz Edit menija nemate opciju skaliranja ili smanjivanja/povećavanja.

Kada popunjavate sloj obrascem preko Fill Layer (ikonica pri dnu Layers kartice) ili iz Layer > New Fill Layer > Pattern, dva-put kliknite na minijaturni prikaz popune sloja i koristite opciju Scale. Isto važi i za Photoshop Elements. Obrasce možete koristiti i sa Pattern Stamp ili Paint Bucket alatima.

Ps_elements_popuna_skaliranje_obrasca

Pregled obrazaca iz ovog seta:



Коментари

Популарни постови