Dodavanje ivica oko slike - interaktivni tutorijali


Primetio sam da Internet Explorer ne prikazuje ovaj swf sadržaj, koristite Firefox, Opera, Chrome ili Safari.

U prvoj vežbi ćete dodati gradient ivcu oko slike koristeći efekat sloja. Iako možete izabrati da dodate jednobojnu ili ivicu od obrasca u ovom primeru ćete koristiti gradient od crne ka beloj boji jer se radi o crno-beloj verziji fotografije. Efekat sloja ne može biti primenjen na Background sloj i zato je prvi zadatak da konvertujete Background u normalan sloj. Sledite instrukcije i kliknite na ekran tamo gde vam balončići pokazuju.



U drugoj vežbi ćete dodati jednobojnu ivicu oko slike koristeći Border komandu iz Select menija. Sledite instrukcije i kliknite na ekran u tačku na koju upućuju balončići koji se pojavljuju.



U trećoj vežbi je predstavljena situacija kada imate nekoliko slojeva na Layers kartici. Spojićete ih ne-destruktivno tako da su svi slojevi ostali onakvi kakvi jesu i imate sliku od svih slojeva na vrhu sa kojom možete raditi. Ivicu oko slike ćete dodati pomoću akcija koje dolaze sa instalacijom Photoshopa.



U četvrtoj vežbi ćete dodati ivice odnosno grafiku pomoću dodatnog programa za Photoshop. OnOne dodatak koji je korišten u ovoj vežbi je potpuno besplatan, više informacija i link za preuzimanje u ovom postu.



Коментари

Популарни постови