Slanje slika na Email iz Photoshop Elements

Elementi maksimalno olakšavaju slanje slika na Email jer dozvoljavaju unos i uvoz kontakata a imaju i veliki broj pozadina koje mogu da se prilagode. Morate imati instaliran MS Outlook da biste mogli da koristite ovu opciju.

Pokrenite Photoshop Elements i izaberite Organize. U katalogu pronađite i odaberite slike koje hoćete da pošaljete. Odabrane slike imaju svetliju pozadinu. Kada šaljete više slika odjednom držite tster Ctrl dok klikćete na slike. Zatim na traci sa zadacima izaberite Share (gornji desni ugao). Zatim kliknite na Photo Mail.

izaberi_slike_elements_organizer

Otvoriće se Photo Mail kartica. Imate opciju da priključite natpis ako ste ga dodali uz sliku (Include caption). Ispod natpisa Estimated Size je ispisana veličina slika koje ste odabarali. Ako ste se predomislili ili izabrali sliku koju ne želite da pošaljete kliknite na nju (1) a zatim na znak minus (2).

photo_mail_kartica

Ako hoćete da priključite još slika za slanje prvo kliknite na sliku ili slike(1) a zatim na znak plus (2) da se one pojave na Photo Mail kartici ispod natpisa Items:. Kada završite sa odabirom slika kliknite na dugme Next.

next_

Sledeća stavka je da odaberete primaoca odnosno kome šaljete slike. Ako ste uvezli ili upisali Email adrese kontakata one će se pojaviti i treba da kliknete u polje ispred imena ili adrese da se pojavi znak za potvrdu. Ako nemate kontakte u Elements adresaru možete ih upisati ili uvesti. Kliknite na ikonicu sa desne strane da se otvori Contact Book dijalog. Da upišete novi kontakt kliknite na New Contact, da uvezete kontakte kliknite na Import. Kada odaberete kome šaljete slike a one će biti poslate svima ispred čijeg imena stoji znak za potvrdu kliknite na dugme Next. Imate i opciju da se vratite na prethodni korak ako ste nešto zaboravili preko dugmeta Previous.

dodaj_kontakt_uvezi_kontakte

Otvoriće se novi dijalog Stationery and Layouts Wizard u kome trebate odabrati pozadinu za slike na levoj strani ekrana. Ima zaista veliki broj pozadina i sve su smeštene u direktorijume. Kliknite na ime direktorijuma (Family, Fun Stuff) da ga proširite a zatim na ime pozadine (Autumn Leaves, Flowers) i ona će odmah biti primenjena i vidljiva na ekranu. Kada odaberete pozadinu kliknite na dugme Next Step pri dnu dijaloga sa desne strane.

izaberi_podložak

U Customize the Layout dijalogu možete odabrati da promenite šaru ili grafiku za pozadinu u Background sekciji, raspored i veličinu slika (zavisi od pozadine koju ste odabrali i broja slika) u Layout sekciji, garnitur slova kojima je ispisana poruka koju ste prethodno otkucali na početku i ivice oko slika (Padding Color i Border Color). Kada sve podesite kliknite na dugme Next ili se vratite na prethodni korak klikom na dugme Previous. Možete sve poništiti i izaći iz procesa slanja slika na dugme Cancel.

prilagodi_podlozak

Ako ste sve podesili i kliknuli na Next sačekajte malo i otvoriće vam se MS Outlook sa slikama i pozadinom u telu poruke. Imena primaoca će biti automatski popunjena na osnovu onoga što ste odredili u elementima. Ostaje vam da upišete subjekt poruke ako želite i pošaljete poruku klikom na dugme Send ili Pošalji.

posalji_iz_outlook

Популарни постови