Fantastični OnOne Photoshop besplatni dodaci (Plug-Ins)

OnOne je vodeća kompanija kada su dodaci za Photoshop u pitanju. Dodaci ili Plug - ins na Engleskom su zasebni programi koji funkcionišu unutar Photoshopa i povećavaju i automatizuju njegove mogućnosti ili automatski kreiraju efekte koje je moguće postići u Photoshopu ali za neke treba dosta truda, vremena i obuke.

Tri dodatka za Photoshop možete preuzeti potpuno besplatno sa OnOne Software sajta uz besplatnu registraciju koja je svuda uobičajena. Kada registrujete nalog proverite Email za poruku kojom potvrđujete registraciju a zatim idite na Products karticu i izaberite Free Products iz menija. Odaberite koje dodatke hoćete da preuzmete i biće vam poslat Email sa linkovima za preuzimanje. Napomena: Photo Tools dodatak funkcioniše samo uz Open GL 2.0. da proverite da li vaša grafička karta podržava Open GL idite na Preferences > Performance.

onone_site

Jedan od tri dodatka za Photoshop CS3, CS4, CS5 i Adobe Photoshop Elements je Photo Frame pomoću koga možete dodavati ivice i ramove oko vaših fotografija. Imate veliki broj već kreiranih ivica i ramova a možete kombinovati, kreirati i sačuvati svoje. Svaka stavka u gotovim ramovima je podležna promeni. Ja ovde neću objašnjavati detaljno kako koristiti ovaj dodatak jer možete gledati video obuke na njihovom sajtu i bez da znate imalo Engleski biće vam sve jasno kada gledate bilo koji video snimak.

photo_frame

Drugi dodatak je Photo Tools koji ima veliki broj fotografskih efekata gotovih i spremnih samo da ih primenite a i njih možete podešavati i doterivati ako za to imate potrebe.

Treći Photoshop dodatak je za Camera RAW i on ima preko 50 gotovih efekata koje možete primenjivati jednim klikom. Kada instalirate ove pre-definisane efekte, pronaći ćete ih na  Presets kartici.

ACR_presets

Sledeći izuzetan besplatan dodatak koji se sastoji od velikog broja gotovih efekata je namenjen programu Photoshop Lightroom. Lightroom Presets sadrži preko 150 fotografskih efekata. Izuzetni su i ima za svakog po nešto.

lightroom

I to nije sve, možete preuzeti i preko 300 gotovih pozadina za slike i albume sa OnOne Software sajta. Mislim da je za većinu korisnika Photoshop porodice proizvoda ovo uglavnom sve što će im ikada trebati kada su fotografije u pitanju. Sve efekte, ramove možete menjati, doterivati i prilagođavati ako niste našli baš ono što vam treba.

Коментари

Популарни постови