Uštedite vreme pomoću Tool preset

Tool preset može da vam uštedi vreme kada radite sa alatima u Photoshopu. Većina ljudi rade jednu te istu stvar ponovo i ponovo kao na primer odscanje slike po dimenzijama za blog, sajt, email, pisanje određenim setom slova, bojenje omiljenom četkicom..
Da biste sačuvali tool preset koji nije ništa drugo već parametri podešeni za rad sa nekim od alata, prvo podesite parametre za alat koji je aktivan na traci sa opcijama alata. Zatim kliknite na mali crni trougao sa desne strane od ikonice alata na početku trake sa opcijama. Sledeće što treba uraditi je kliknuti na ikonicu koja je ista kao i za kreiranje novog sloja i upisati ime u New Tool Preset dijalogu.
new_presetname_tool_preset  Da koristite neki od sačuvanih parametara, kliknite na njegovo ime. Iz ovog dijaloga. Možete se prabacivati na druge alate tako što ćete prvo isključiti opciju Current Tool Only i biće vam prikazani sačuvani parametri (preseti) iz podrazumevanog (default) seta. Kliknite na bilo koji preset i alat kome je on namenjen postaće aktivan sa sačuvanim parametrima spremnim da nastavite da radite na projektu.
choose_any_presetKada hoćete da preimenujete sačuvane parametre ili ih izbrišete, kliknite desnim klikom na njihovo ime i izaberite Rename (preimenuj) ili delete (izbriši).
rename_or_delete  Da sačuvate set parametara koji ste kreirali za određenu svrhu i potrebe, kliknite na mali crni trougao u desnom gornjem uglu lebdećeg dijaloga i izaberite Save Tool Presets. Iz ove padajuće liste možete odabrati da resetujete presete ili da prikažete neki od sačuvanih.
save_or_choose_existing_set

Коментари

Популарни постови