Tipovi za rad sa Marquee Tool alatkama


Da aktivirate Marquee alatku pritisnite slovo M na tastaturi, da se prebacujete između Rectangular i Elliptical Marquee alatki pritisnite tastatursku prečicu Shift + M. Sa Rectangular Marquee alatkom aktivnom kliknite i povucite u stranu i nacrtaćete pravougaonu selekciju.

Da nacrtate kvadrat, držite Shift na tastaturi dok ocrtavate.

Ako pritisnete Alt na tastaturi dok ocrtavate, nacrtaćete figuru čiji je centar u tački koju ste kliknuli da počnete da ocrtavate.

Da nacrtate kvadrat ili krug iz tačke koju ste prvi put kliknuli da započnete ocrtavanje, pritisnite i držite Alt kada počnete da ocrtavate a zatim pritisnite i držite i Shift taster (zajedno sa Alt dok ocrtavate). Kada ste završili sa ocrtavanjem, otpustite taster miša prvo, a zatim modifikatore Alt i Shift.

Da premestite selekciju, navedite mišem unutar selekcije, kliknite i prebacite selekciju držeći taster miša pritisnut.

Da deselektujete sve i počnete novu selekciju, kliknite bilo gde van selekcije.

Da dodajete na postojeću selekciju, pritisnite Shift pre nego počnete da ocrtavate (pojaviće se znak plus ispod kursora), zatim kliknite i povucite da ocrtate selekciju. Ako hoćete da ocrtate kvadrat ili krug, otpustite Shift nakon što ste započeli ocrtavanje a zatim ga pritisnite još jednom (pritisnite i držite i Alt kada po drugi put pritisnete Shift ako hoćete da selekcija kreće iz tačke u koju ste prvi put kliknuli).

Da oduzimate od selekcije, pritisnite Alt pre nego počnete da ocrtavate (ispod kursora će se pojaviti znak minus).

Da ocrtate intersekciju selekcija, Pritisnite Shift i Alt pre nego počnete da ocrtavate.

Da transformišete selekciju, kliknite desnim klikom i izaberite Transform selection.

Kliknite desnim klikom još jednom i izaberite neku od opcija transformacije: Scale, Rotate, Skew..

Коментари

Популарни постови