Kako nabaviti kvalitetne knjige o dizajnu, fotografiji i Adobe proizvodima

Jedno je sigurno: bez dobrih knjiga nema ni dobrog znanja. Bilo da idete u školu ili na fakultet, pohađate neki kurs ili učite sami kod kuće dobre knjige su Vam neophodne. Pod dobre knjige podrazumevam izdanja eminentnih i priznatih stručnjaka iz te oblasti. Ako mislite da sve možete pronaći na internetu ja Vam želim puno uspeha. Na internetu možete pronaći sve ali u odlomcima, često ćete dobiti informacije iz druge ili treće ruke a neretko od nabeđenih stručnjaka koji Vam prepričavaju svoje shvatanje materije i teme koju obrađuju. Da biste se osigurali od pogrešnog učenja postoji samo jedan siguran i pouzdan način a to je da nabavite dobre i kvalitetne knjige. Kad smo već kod knjiga da Vam naglasim odmah da će Vam puno pomoći ako znate Engleski jezik.
Potreban Vam je instruktor za Photoshop ili usluge grafičkog dizajna?
Kontaktirajte me ili pozovite 065/64-97-561
Postoje knjige naših autora i prevedene na Srpski  iz oblasti Adobe proizvoda, dizajna i grafičkog dizajna koji je glavna tema ovog sajta i članka koji čitate ali su bar za sada nedovoljne. Ja sam objavio dve besplatne knjige u pdf verziji: Naučite Adobe Photoshop i Photoshop Camera Raw za JPEG i TIFF i možete ih čitati ili preuzeti odmah.

Knjige o grafičkom dizajnu i Adobe proizvodima

Ako želite da nabavite kvalitetne knjige verovatno ste već pretraživali internet i verujem da ste ostali praznih ruku ili ste otkrili Google knjige, Amazon ili Safari Books. Možete kupovati knjige preko ovih dobavljača ako imate Visa karticu ali je problem u isporuci. Mnoge knjige još uvek nisu digitalizovane a da Vam kažem iskreno uopšte nisam oduševljen Kindle verzijom koju nudi Amazon. Još jedan problem nastaje kada se na kraju odlučite da kupite knjigu jer ćete biti prebačeni na poslovnicu u Evropi gde su cene veće od onih koje važe za USA tržište.

Jedno od rešenja je da obilazite knjižare koje imaju izdanja na Engleskom i nadate se da ćete pronaći ono što Vam je potrebno. Ja ću Vam dati neke smernice u tom pravcu sa napomenom da živim u Nišu i da možda postoji još neka opcija za koju ja ne znam. Budite slobodni i ostavite komentar ako znate za nekog pouzdanog dobavljača.

Knjižara Indigo u ulici Obrenovićeva 39 u Nišu ima trenutno nekoliko interesantnih naslova po veoma pristupačnim cenama. Da napomenem da sam u istoj knjižari kupio knjigu Bauhaus ispod cene koja je istaknuta na Amazon. Iz razgovora sa ljubaznim prodavcima sam dobio informaciju da često dobijaju nove naslove tako vredi prošetati se do ove knjižare ili ih pozovite na 018/255-280.

Trenutno u ovoj knjižari možete kupiti povoljno:

  • David Poque – Digitalna fotografija prevedeno na Srpski po ceni od 1728 din.
  • The Designer and The Grid - na Engleskom po ceni od samo 1680 din.
  • Meggs History of Graphic Design – na Engleskom po ceni od 3300 din.

Druga opcija je naručiti knjigu preko The English Book čije je predstavništvo u Nišu u ulici Cara Dušana 44. Imaju predstavništva i u Beogradu i Novom Sadu. Iz razgovora sa prodavcem sam dobio informaciju da možete naručiti bilo koju knjigu koju ste pronašli recimo na internetu jedino je potrebno da imate tačan naslov, ime autora i poželjno je da zapišete ISBN broj. Ako ste u Nišu posetite ih ili pozovite na 018/525-222. Knjige koje naručujete morati avansirati sa 30% a ostalo plaćate nekon isporuke. Možete preuzeti knjige u poslovnici ili dobiti na kućnu adresu. Obično se čeka od 30-60 dana na isporuku. Ako ne živite u Nišu najbolje je kako kaže prodavac da nazovete centralu u Beogradu 011/31-31-044 ili 011/33-49-560.

Za one koji žive u Beogradu i Novom Sadu evo i adresa:
Beograd, Staro sajmište 29 i Kralja Petra 51.
Novi Sad, Njegoševa 14, tel: 021/528-777.

Ovde je i moja preporuka za knjige koje sam pročitao ili čitam trenutno. Koristite linkove i zapišite naslov, autora i ISBN da potražite knjige u knjižarama ili ako se odlučite da naručite.

Коментари

Популарни постови