25 godina postojanja Adobe Illustrator softvera


Povodom 25-godišnjice Adobe Illustrator koji se prvi put pojavio 9. marta 1987 godine objavljen je članak na Adobe blogs pod naslovom Happy 25th, Adobe Illustrator i ja ću u ovom postu ukratko da prepričam jedan deo teksta.

Adobe Illustrator je prvi softver koji je izdao Adobe i nastao je u glavi suvlasnika Adobe Systems kompanije Džona Varnoka (John Warnock) koji je povukao paralelu između onoga što njegova žena Marva crta na papiru olovkom i onoga što PostScript printer štampa na papiru i  rešio da stvori program za crtanje.

Potreban Vam je instruktor za Photoshop ili usluge grafičkog dizajna?
Kontaktirajte me ili pozovite 065/64-97-561

Danas je teško zamisliti da prođe jedan deo dana a da ne vidimo uticaj Illustrator-a na naše živote. Razglednice, cipele, automobili, igračke su samo jedan mali deo proizvoda koji su dizajnirani u Adobe Illustrator. Većina ljudi uopšte nemaju ideju koliko je stvari koje svakodnevno viđaju i koriste dizajnirano u Adobe Illustrator koji ne služi samo za dizajniranje logo-a kao što je učestalo mišljenje.
Adobe Illustrator logo
Adobe Illustrator logo

Nova dimenzija kreativne slobode
Adobe Illustrator daje dizajnerima potpunu slobodu u kreativnosti omogućavajući im da se skoncentrišu na to što hoće da kreiraju umesto kako da to urade.

Iz jedne digitalne revolucije u sledeću

Adobe Illustrator je igrao značajnu ulogu u prvoj digitalnoj revoluciji a i danas sa povećanjem broja digitalnih uređaja i povećanjem formata za štampanje dizajneri dobijaju od Illustratora mogućnost da kreiraju grafike koje su apsolutno nezavisne od rezolucije.

Na ovom sajtu možete čitati tutorijale za Illustrator preko kartice Adobe u navigaciji koja se nalazi pri vrhu ili kliknuvši na oznaku Adobe Illustrator na desnoj strani u sekciji Brze veze (linkovi).

Коментари

Популарни постови