Pošalji na email iz Adobe Bridge

Ovo je jedna od mogućnosti koja nedostaju Adobe Bridge ali zahvaljujući skripti koju je napisao Paul Riggott moguće je slati slike a i ostale datoteke direktno iz Bridge. Ovde možete preuzeti skriptu koja radi na Windows kompjuterima, potrebno je da imate MS Outlook instaliran http://www.ps-scripts.com/bb/viewtopic.php?f=19&t=2291&sid=12bab233f1dcf51da5576282c21f1aa9 (radi sa CS4 i CS5). Za Mac korisnike skripta se može preuzeti ovde http://www.adobe.com/cfusion/exchange/index.cfm?event=extensionDetail&extid=1698306.

Prednost slanja direktno iz Bridge programa je ta da možete brzo i lako pronaći bilo koju datoteku (jpg, psd, doc, pdf) i poslati više datoteka odjednom bez obzira gde su one skladištene na kompjuteru.

Prvo preuzmite skriptu u zip formatu i raspakujte je. Iskopirajte raspakovanu datoteku koja ima .jsx ekstenziju. Pokrenite Bridge i idite na Edit > Preferences > Startup Scripts. Kliknite na Reveal My startup Scripts da se otvori direktorijum u koji treba da nalepite skriptu. Kliknite desnim klikom i izaberite Paste. Zatvorite dijalog i restartujte Bridge.


Pronađite datoteke koje hoćete da pošaljete na Email pomoću klučne reči na primer: desni klik na ključnu reč i izaberite Find.


Bridge će prikazati sve datoteke koje imaju tu ključnu reč pripisanu. Odaberite datoteke za slanje, kliknite desnim klikom i izaberite Mail Selected Items (ova opcija je dodata nakon instaliranja skripte).


U BridgeMail dijalogu koji se otvori kliknite na Edit Address Book i ukucajte ili nalepite Email adrese koje hoćete da imate u adresaru. Kliknite zatim na File u Notepadu i sačuvajte to što ste upisali preko komande Save. Ukucajte naslov poruke u Message Header i tekst poruke u velikom tekst polju pri dnu prozora. Pritisnite Send Mail dugme.


Potvrdite na Allow dugme kada Outlook izbaci upozorenje. Moraćete da potvrdite 2 puta (kliknite ispred Allow access for i odobrite recimo 2 minute da imate manje upozorenja prikazanih). To je to, poslali ste datoteke preko Outlook programa kao priključene (Attachment).


Pisac skripte je bio ljubazan i dodao u skriptu pristup Outlook kontaktima tako da možete skinuti i novu verziju skripte koja se nalazi odmah ispod stare http://www.ps-scripts.com/bb/viewtopic.php?f=19&t=2291&sid=12bab233f1dcf51da5576282c21f1aa9. Kliknite na Update AddressBook dugme i sve email adrese iz kontakata u Outlooku biće vam dostupne iz padajuće liste nasuprot Edit AddressBook.

Коментари

Популарни постови