Najpotrebnije komande u Photoshopu snimljene kao akcije

Napravio sam set akcija koje možete preuzeti na ovoj adresi https://docs.google.com/leaf?id=0B7jw... 




U ovoj demonstraciji je prikazano kako ih koristiti. U setu su uključene uobičajene i neke od manje poznatih komandi kao što je uklopi sliku u dimenzije (Fit Image) koja će trenutne dimenzije uklopiti proporcionalno u one koje ukucate. Uklapanje neće biti striktno tako da ako ukucate 200x100 možete dobiti sliku 200x 88 ako se ona tako uklapa da ne prelazi jednu od dve ukucane dimenzije.

Коментари

  1. ..ja bih bar neku tihu muziku pustio u ovaj video, ovi zvuci klika probijaju uši...

    ОдговориИзбриши
  2. Pusticu,ovako je da bi se culo kad je klik a kada dvo-klik.

    ОдговориИзбриши
  3. Kao prvo sve pohvale i zahvalnost za veliki trud. Svidja mi se komanda "poredjaj slike kao slojeve", i interesuje me kako da sam dam tu komandu, znaci ne iz akcija vec iz PS.Hvala pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je skripta (akcija na kvadrat) i nalazi se u File meniju File > Scripts > Load Files into Stack.. i otvoriće ti se dijalog Load Layers. U ovom dijalogu iz padajuće liste Use: možeš da izabereš Files i da navedeš preko dugmeta Browse na slike. Imaš opciju u istoj padajućoj listi da izabereš Folder i da navedeš na Folder (direktorijum) na kompjuteru. Kada koristiš opciju Folder navedite na direktorijum i klikni na njega da ga selektuješ, na XP slova dobiju plavu pozadinu, znači samo klikni jednom na folder a zatim na dugme OK, vratićeš se u Load Layers dijalog i pojaviće se imena slika koje su pronađene u tom direktorijumu. {Imaš još dve opcije koje neću da objašnjavam jer će ispasti tutorijal da pišem: Attemot to Automatically Align Source Images i Create Smart Object pri dnu dijaloga} Klikni još jednom OK dugme i to je to.
      Imaš takođe mogućnost da poređaš otvorene slike (treba da imaš dve ili više slike otvorene u Photoshopu) preko dugmeta Add Open Files.
      U Adobe Brdidge imaš istu komandu ali se drugačije zove i nalazi se u Tools > Load Files into Photoshop Layers... Kada koristiš ovu komandu iz Bridge prvo selektuj slike a zatim idi na komandu.

      Избриши
  4. odusevim se kad vidim kako neko kao vi barata sa fotosopom, a ja imam jedno pitanje i molbu:
    naime da li je moguce da sve komande koje se nalaze u fotosopu budu izlistane i objasnjene sta koja radi
    znaci primer: file\automate radi to i to i tako redom svaka komanda
    hvala unapred i puno uspeha u daljem radu

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Budite slobodni da ostavite bilo kakav komentar osim onih neprostojnih.

Популарни постови