Trik za odsecanje dela slike u vidu figure u Adobe Photoshop CS5

Prvo otvorite fotografiju a zatim pretvorite Background layer u normalan. Zatim izaberite Custom Shape Tool iz palete sa alatkama.


Uverite se da vam je Paths ikonica aktivna na traci opcija (options bar) a zatim kliknite na trougao nasuprot Shape: i izaberite figuru.


Nacrtajte figuru a zatim se prebacite na Paths paletu, kliknite desnim klikom na path i izaberite Make Selection…


Pojaviće se dijalog Make Selection u kome ukucajte broj 0 u Feather Radius: tekst polju a zatim kliknite OK.


Figura se pretvorila u selekciju sa marširajućim mravima, sada izaberite Move tool ili pritisnite taster V na tastaturi da ga aktivirate, napravite novi Layer i kliknite na njega da postane aktivan. Kada je novi prazan Layer aktivan moći ćete da pomerate selekciju. Kliknite van selekcije na fotografiji i pomerajte je tako da bude uokviren selekcijom deo slike koji hoćete da sačuvate.


Kada ste podesili selekciju da obuhvati deo fotografije koji hoćete da sačuvate, pritisnite Ctrl + Shift + I na tastaturi da izokrenete selekciju, jer ako sada odsečete napravićete rupu tamo gde je selekcija.


Kliknite na Layer sa slikom da postane aktivan a zatim pritisnite Backspace na tastaturi.


Sada je ostala vidljiva figura sa delom slike koji ste odabrali pomoću nje a odsečeni deo je providna površina, prvo pritisnite Ctrl + D na tastaturi da uklonite selekciju a zatim treba odseći višak i sačuvati na disku u .png formatu ako hoćete da se vaša kreacija vidi nezavisno od boje pozadine.


Find all current special offers on Adobe products.

Коментари

  1. Mislim da bi bolji pristup bio da se kreira Alpha Mask ili Clipping Path direktno kako bi zadrzali originalnu fotografiju i ako dodje do potrebe promene da se ne mora ici opet ceo proces od pocetka.

    Takodje moj predlog je da se slika sacuva u PSD formatu, a da se po potrebi snima kao PNG ili neki drugi format.

    ОдговориИзбриши
  2. Tačno, ja sam samo dao ideju u ovom postu šta može da se uradi i kako.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Budite slobodni da ostavite bilo kakav komentar osim onih neprostojnih.

Популарни постови