Pošaljite slike na Email direktno iz Photoshopa pomoću Adobe EMailer ekstenzije

Adobe EMailer je besplatan dodatak za Photoshop CS5 i možete ga preuzeti ovde. Na Windows OS funkcioniše samo sa MS Outlook.

clip_image001

Ono što se meni naročito sviđa kod ovog dodatka je da ne moram da sačuvam sliku na disku a zatim da je šaljem, čak šta više ako slika ima više slojeva ovaj dodatak će ih spljoštiti (Flatten) za slanje na Email dok slika sa kojom radim ostaje ista kao što je i bila, sa svim slojevima i nepromenjenih dimenzija, jednostavno neće se ništa promeniti sa slikom.

Instaliranje ovog dodatka odnosno ekstenzije je jednostavno, raspakujte preuzetu .zip datoteku i dvaput kliknite na Adobe EMailer. Pojaviće se Adobe Extension Manager koji će sve odraditi.

clip_image002

Pokrenite Photohop i idite na Window > Extensions > Adobe EMailer. ADOBE EMAILER kartica ć se pojaviti na paleti sa desne strane. Ako je slika veća od one koju hoćete da pošaljete, kliknite ispred Resize Image da se pojavi znak za potvrdu i ukucajte dimenzije u pikselima (px), centrimetrima (cm iza dimenzije) ili milimetrima ako vam je tako lakše. Napominjem da ukucane dimenzije označavaju maksimalnu širinu ili visinu slike, ne tačne dimenzije. Na snimku ispod je određeno da širina ili visina u zavisnosti od orijentacije slike budu 600 piksela a druga dimenzija će biti automatski podešena na osnovu originalnih proporcija. Ako imate više slika otvorenih možete ih sve odjednom poslati – uključite opciju Send All Open Images. Smart Sharpen uključite ako hoćete da bude primenjeno automatsko izoštravanje slike što vam ne preporučujem, bolje to uradite sami. Na kraju kliknite na Send Current Image (Send All Open Images ako ste uključili ovu opciju).

clip_image003

Otvoriće se MS Outlook sa slikom ili slikama priključenim uz Email poruku. Ostalo neću opisivati u ovom tutorijalu.

clip_image004

Коментари

Популарни постови